Codeweek gestart

Vandaag is in het Science Center NEMO de Nederlandse Codeweek 2014 van start gegaan. De codeweek is een Europees initiatief geïnitieerd door Neelie Kroes, die aandacht vraagt voor het belang van programmeren. In de week van 11-17 oktober worden in heel Europa nationale codeweken gehouden.

Masc Bendoo BoxSoftware wordt steeds belangrijker 

In steeds meer apparatuur (hardware) komt software te zitten en de volgende generatie zal er niet meer omheen kunnen. Tijdens de codeweek wordt hier aandacht voor gevraagd en is het doel om zo veel mogelijk mensen bekend te laten raken met het fenomeen programmeren. Een week lang staat alles in het teken van programmeren, iets wat in de toekomst steeds belangrijker wordt.

 

Programmeren kun je leren

Codeweek.nl legt het helder uit: “De Codeweek vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren. Codeweek 2014 gaat op 10 oktober van start met een spetterende kick-off in Nemo in Amsterdam. Deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd met als doel kinderen kennis te laten maken met programmeren. Ook moet de Codeweek kinderen stimuleren zelf aan de slag te gaan met programmeren.”

 

Simpel starten met Bendoo Box

Een van de initiatieven die rondom dit project is gestart is de Bendoo Box. Dit is een doos met hierin de hardware componenten om zelf aan de slag te kunnen gaan met programmeren. Voor slechts € 99,- kun je deze door al bestellen en zelf ervaren hoe het is om te beginnen met programmeren. De doos is gericht op jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud, maar is ook voor geïnteresseerde van een oudere categorie zeer goed om bekend te raken met het programmeren. Wij van Masc geloven is de toekomst van het programmeren en juichen deze ontwikkelingen dan ook zeer toe. De eerste Bendoo Boxen zijn al besteld door onze medewerkers om samen met hun kinderen het programmeren te gaan ervaren.