Steeds meer apps

We  krijgen de laatste tijd vaak de vraag of we ook apps ontwikkelen. Het antwoord is ‘ja’. De afgelopen maanden brachten we er twee uit.

Langer zelfstandig met de SOS Alarm-app

Voor mensen die langer zelfstandig willen wonen maar wel een vangnet in de buurt kunnen gebruiken ontwikkelde Masc op verzoek van en in samenwerking met Focus Cura Zorginnovatie de SOS Alarm-app

Met één druk op de knop krijgen drie zelf ingestelde contactpersonen of een zorgmeldkamer een melding. Het principe is heel eenvoudig, maar achter deze eenvoud zit geavanceerde technologie. Zo wordt de locatie van de afzender meegestuurd bij een alarmmelding en mocht de app niet aan staan dan kan de centrale hierop reageren.

Voor: iPhone en iPad (iOS)
Opdrachtgever: Focus Cura Zorginovatie 

Garantie op garantie met de Warranty claimer-app

Vervelend. Je flatscreen heeft kuren maar je bent het garantiebewijs kwijt. En dat terwijl je zeker weet dat je het toestel nog geen twee jaar heeft.

Met de Warranty claimer-app zijn dit soort problemen verleden tijd. Je gebruikt de app om foto’s te maken van je waardedocumenten en bonnetjes. Die staan veilig opgeslagen en je hebt ze altijd bij je. Reminders die je zelf instelt, geven je een seintje als de garantie dreigt te vervallen.

Masc ontwikkelde de app voor iPhone, iPad en Windows Phone. Op de gratis testversie kun je vijf documenten bewaren. De hele app, met onbeperkte opslag, kost 1 euro.

Voor: iPhone, iPad (iOS) en Windows Phone

Aantal apps neemt rapp toe

‘Smartphonegebruikers checken Facebook 14 keer per dag’, ‘Verkoop tablets overstijgt dit jaar die van vaste pc’s’, zomaar twee koppen van nieuwsberichten die afgelopen week verschenen.

De boodschap is duidelijk: het gebruik van mobiele apparaten om te internetten neemt toe. En met dat gebruik het aantal mobiele applicaties. Op dit moment staan er ruim 800.000 in de App Store van Apple, en dat aantal stijgt dagelijks.

App voor jou?

Steeds meer organisaties ontdekken de mogelijkheden die apps hen bieden. Masc is altijd bereid mee te denken over de manier waarop je een app kunt gebruiken om verder te komen.

Heb je een idee voor een app? Neem contact met ons op.