ConvaTec | Medische hulpmiddelen

“De Wondadviseur geeft ons een voorsprong in de thuiszorg.”


Over de opdrachtgever

ConvaTec produceert medische hulpmiddelen en technologieën, waaronder stomaproducten en moderne wondproducten.

App voor wondverzorging

ConvaTec produceert allerlei soorten professionele wondproducten. Welk product het beste is, hangt onder andere af van hoe droog of vochtig de wond is en van het type wond (denk aan doorligplekken, zweren of juist scheuren in de huid). Om (thuiszorg)verpleegkundigen te helpen bij het selecteren en bestellen van het juist verband voor hun (thuiszorg)patiënten, besloot ConvaTec een gratis app te ontwikkelen. 

De app staat sinds mei 2016 in Google Play en de App Store.

Verpleegkundigen kiezen & bestellen verband

Het menu van de app biedt vijf opties. De eerste twee helpen bij het bepalen van de wondsoort en tonen na het doorlopen van een paar keuzeopties de soorten verband die geschikt zijn. De eerste optie werkt met foto’s van wondtypen, de tweede met een diagram van wondkleur en –vochtigheid. Het is vervolgens mogelijk het verband direct te bestellen bij een leverancier naar keuze. 

Via de derde button, ‘Productwijzer’, kunnen verpleegkundigen alle soorten verband direct opzoeken en bestellen. De button ‘Instellingen’ bevat accountgegevens en leveranciersadressen. Ten slotte zijn er extra opties zoals direct bellen of mailen naar ConvaTec bij vragen of opmerkingen.

Samenwerking en techniek

We zorgden voor de technische ontwikkeling van de app. Design en concept lag bij De Makers, een marketingbureau gericht op de mature (50+) doelgroep. We werkten intensief samen met De Makers bij het realiseren van de app. Ons team ontwikkelde de app voor Android en iOS, gebruikmakend van technieken als HTML5, CSS3, TypeScript, Cordona, Umbraco en SQLite. Er is ook een Franse versie van de app in de maak.

Ook een app?

Naast een team van senior programmeurs hebben we ook een creatief team dat een sterk concept en design voor je app ontwikkelt.


Neem contact met ons op