>   >   > 

Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau | 3D App

“Gebouwen in 3D bekijken met virtual reality-bril van karton!”

Over de opdrachtgever

Croes adviseert op het gebied van bouwkunde. Het bouwtechnisch ingenieursbureau is thuis in architectuur, bouwkunde, constructies, maar ook brandveiligheid, energielabels en onderhoud. 

3D-model in virtuele wereld

Croes maakt van bouwprojecten een geïntegreerd 3D-model. Dit geeft al een heel goed beeld van wat er komt, maar het wordt nóg levensechter als je om en door dat virtuele pand kunt lopen. Met de Oculus Rift kan dit. Croes paste al twee 3D-modellen (een twee-onder-een-kapwoning en het ROC-ID College in Leiden) zo aan dat je er met de virtuele bril rond kunt kijken.

Niet alleen heel prettig voor toekomstige bewoners of gebruikers van een pand maar ook voor de mensen die betrokken zijn bij de bouw en de inrichting. 

3D-bril van karton
Gebouw in 3D bekijken met kartonnen bril

De 3D-modellen zijn te bekijken met de virtual reality-bril Oculus Rift. Maar niet veel mensen hebben deze bril. Daarom heeft Croes een mobiele applicatie ontwikkeld waarmee het 3D-model is te bekijken op een telefoon. Steek je de telefoon in een kartonnen bril (zie foto), dan komt de virtuele wereld alsnog veel dichterbij.  De kartonnen brillen zijn online voor ongeveer 10 tot 13 euro te bestellen.

Bron foto: Prijsbuster.nl

3D-app in App Store en Google Play

Masc heeft de 3D-applicatie van Croes geschikt gemaakt voor plaatsing in de App Store en Googel Play. We deden een analyse, gaven de developers van Croes feedback en pasten de code waar nodig zelf aan. De apps stonden op tijd in de App Store om er bewonderd te worden door de relaties van Croes, die op 26 maart naar De Vereeniging in Nijmegen kwamen om het 60-jarig bestaan van het bureau te vieren!

Bekijk de apps zelf ook:Masc Event Support bij jubileumfeest Croes

Met onze recent gelanceerde dienst Event Support ondersteunden we Croes op het jublieumfeest met een extra Oculus met virtuele demonstraties. Al bleef de grote hit natuurlijk de 3D-wereld van Croes. Bezoekers kregen elk een eigen kartonnen bril mee om ook thuis de modellen nog eens te beleven.

Ook plannen met virtual reality?

Croes onderzoekt momenteel of meer (zo niet alle) 3D-modellen voortaan beschikbaar komen als app. Het bureau omarmt de kansen die nieuwe technologie biedt. Wil jij dat ook? Met een team van sterke developers en veel kennis van nieuwe technologie, kunnen we je vast verder helpen. 

Maak een afspraak, dan praten we erover!