Faay Wanden & Plafonds | Wandcalculator

“Slimme webapp berekent razendsnel prijs van wanden!”


 Logo Faay wanden en plafonds
 Logo Novad

Over de opdrachtgever

Faay is een zelfstandig Nederlands familiebedrijf dat sinds 1972 prefabwandsystemen en -plafondsystemen maakt in een eigen fabriek. De wanden en plafonds zijn milieuvriendelijk en worden wereldwijd gebruikt

Via Novad, bureau voor merkactivatie, kwam Masc in beeld als ontwikkelaar van de Wandcalculator voor Faay.


Bedrieglijk eenvoudige webapplicatie

De Wandcalculator is een webapp waarmee klanten van Faay (bijvoorbeeld aannemers maar ook particulieren of ondernemers) zelf een offerte kunnen genereren voor voorzetwanden en tussenwanden. De calculator werkt heel intuïtief en eenvoudig, maar aan de achterkant zit complexe software om de berekeningen mogelijk te maken. Een wand bestaat namelijk uit meerdere panelen en vooral bij schuine wanden blijft er restmateriaal over dat zo efficiënt mogelijk wordt hergebruikt in de rest van de wand. Ook de berekening van restmateriaal op plekken waar ramen en deuren komen, gebeurt uiterst nauwkeurig om zo min mogelijk materiaal te verspillen.

Faay Wandcalculator - webapp door Masc

Stappen van de Faay Wandcalculator

Met de Wandcalculator kun je een wand samenstellen op basis van een vaste breedte, hoogte of totaaloppervlakte. Maar veel wanden hebben specifieke maten waar ook nog deuren en ramen in moeten. Echt maatwerk dus. Je doorloopt met de calculator de volgende stappen.

Stap 1: Je kiest de vorm van je tussenwand of voorzetwand.

Stap 2: Je bepaalt de afmetingen en het wandtype (scheidingswand of voorzetwand). 

Stap 3: Je kiest het type deur/raam, de uitvoering en maat.

Stap 4: Met de tool kun je nu ramen en deuren in de wand slepen om zo precies aan te geven waar ze komen. Je kunt afmeting en positie nog wijzigen.

Stap 5: De calculator toont nu welke materialen je nodig hebt in welke kwantiteit. Je kunt nog meer wanden aan je offerte toevoegen of de berekening afronden. 

Stap 6: In de laatste fase kun je nog handmatig extra materialen bestellen. Je vult je e-mailadres in en ontvangt een offerte voor de wand. 


Faay Wandcalculator - webapp door Masc Faay Wandcalculator - webapp door Masc

Jouw bedrijfsprocessen verbeteren?

Zijn er complexe of tijdrovende processen in jouw organisatie die beter kunnen? Misschien is maatsoftware de oplossing. Nodig ons uit voor een gesprek en we gaan op zoek naar voorsprong! Maak een afspraak!