Groupe SEB | Forecastingtool

‘Deze applicatie verbetert het inzicht in de forecast op klantniveau’ - Gerben de Vocht, Supply Chain Manager


Over de opdrachtgever

Groupe SEB is de producent van kleine huishoudelijke apparaten van o.a. de merken Tefal, Krups en Moulinex. 

Complex bestelproces

Het forecast- en bestelproces bij Groupe SEB? Dat is behoorlijk complex. Ga maar na. Je hebt de productie van kleine huishoudelijke apparaten die je zo nauwkeurig mogelijk wilt afstemmen op de vraag uit de markt. En dan hebben we het over grote en zeer diverse volumes. De vraag fluctueert per seizoen, per klant en per producttype. En omdat de productie tijd kost, komt het met de timing van je beschikbaarheid ook nauw. Hoewel Groupe SEB Nederland hier een prima systeem voor had, was er nog genoeg ruimte voor verbetering. 
Applicatie stroomlijnt forecasting

We ontwikkelden voor Groupe SEB Nederland een applicatie die het forecastproces vereenvoudigt en informatie uit verschillende bestanden en systemen samenvoegt. Dat betekent dat accountmanagers eenvoudig de forecast kunnen invoeren, netjes gesplitst per productcategorie. Dat informatie van verschillende managers bij elkaar staat en zo makkelijk in te zien en te combineren is. En dat Groupe SEB nu heel snel inzicht heeft in de totale forecast en een tool heeft om klanten beter te tracken. 

Beter voorspellen is correcter bestellen

Naast efficiëntie en overzicht heeft het nieuwe forecastsysteem nog een groot voordeel. Opgeslagen data is makkelijk terug te vinden en uit te draaien in een rapportage. Omdat alles op één plek staat is het eenvoudig om terug te blikken. Zo worden trends zichtbaar en kan Groupe SEB de vraag naar een product of productcategorie beter voorspellen.

De techniek: webapp met veilige hosting

De applicatie voor Groupe SEB is webgebaseerd. Hij staat dus online en is daarmee makkelijk te benaderen door verschillende medewerkers vanaf verschillende plekken. Omdat het om belangrijke bedrijfsprocessen gaat, wordt de site op een veilige plek gehost.

Stroomlijn je bedrijfsprocessen

We kijken graag waar het beter, sneller of makkelijker kan. Nodig ons uit voor een gesprek.Neem contact met ons op