Quintens | Advies & management

“Kennissysteem biedt relevante informatie in één oogopslag”

 

Opdrachtgever

Quintens logoQuintens is een adviesbureau op het gebied van milieu en duurzaamheid dat werkt voor overheden en bedrijven.

Quintens nam in 2013 het door Masc gebouwde kennissysteem over van Quasta. Masc ontwikkelde de software vanaf 2007 onder leiding van bedenker en ontwerper Frank van Kouwen.

 

Slimme tool maakt complexe informatie inzichtelijk

Hoe maak je complexe processen en vraagstukken behapbaar? Hoe pluk je uit een woud aan gegevens alleen die informatie die voor jou relevant is? En hoe breng je die informatie vervolgens inzichtelijk in beeld?

Deze vragen houden veel organisaties dagelijks bezig. Quintens heeft er de oplossing voor: een tool waarin de informatie op een slimme, gestructureerde manier wordt opgeslagen. Op basis van die structuur kan de gebruiker snel vinden wat hij zoekt. Door gebruik te maken van mindmapping wordt de informatie vervolgens op een begrijpelijke en inzichtelijke wijze in beeld gebracht.

 

Kennissysteem Quintens ontwikkeld door Masc

 

Case: Complexe wetten en regels voor winkeliers

Retailers hebben er veel mee te maken: de vaak complexe wet- en regelgeving rond voedselveiligheid, gevaarlijke stoffen en arbeidsomstandigheden. Een heel woud aan regels en voorschriften die doorwerken in alle lagen van het bedrijf. Houd je je niet aan die regels, dan riskeer je een forse boete. Hoe orden deze belangrijke informatie en presenteer je het aan de hele organisatie?

 

Overzicht in één oogopslag

Met het systeem van Quintens kan complexe informatie zo worden ontsloten dat iedereen op de werkvloer toegang krijgt tot de zaken die voor hem of haar van belang zijn. De informatie komt ook nog op een hele begrijpelijke en aantrekkelijke manier in beeld. Met mindmaps. Zo is zelfs een omvangrijk onderwerp in één oogopslag te overzien. Een heel verschil met de dikke dossiers en lange lappen tekst die veel organisaties gewend zijn.

 

“Dagtaak nu klaar in één minuut!”

Het systeem van Quintens heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen. Zo zegt een klant: “We kunnen nu binnen één minuut de informatie boven water krijgen waar we voorheen een volle dag voor nodig hadden.” Kortom, dit systeem geeft klanten een enorme voorsprong ten opzichte van concurrenten die nog steeds een volle dag bezig zijn. En dan tellen we al die boetes die het bedrijf ontloopt niet eens mee!

 

“We kunnen nu binnen één minuut de informatie boven water krijgen waar we voorheen een volle dag voor nodig hadden.”

Opdrachtgever Quintens

Zelf de inhoud aanpassen in de cloud

Het systeem is zo opgezet dat de content (inhoud) van het systeem continu beheerd en aangepast kan worden. Wet- en regelgeving veranderen bijvoorbeeld voortdurend. Ook binnen de organisatie zelf zijn er vaak tal van veranderingen. Voortschrijdend inzicht is aan de orde van de dag, en dat is maar goed ook. Maar het systeem moet daar wel mee om kunnen gaan… En dat kan het ook. De tool draait volledig in de cloud en klanten kunnen zelf, in hun eigen omgeving, de content beheren.

 

Screenshot Kennissysteem Quintens door Masc Het selectieproces voor de gebruiker in enkele eenvoudige stappen

Masc blijft software verfijnen

Als ontwikkelaar van deze software zijn we trots op de manier waarop de mindmappingtool steeds verder evolueert en zo allerlei verschillende organisaties aan een voorsprong helpt. De achterliggende visie uit 2007 vormt nog steeds de basis, maar de software zelf heeft sinds die tijd heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. In samenwerking met eerst Quasta en later Quintens krijgt het programma steeds nieuwe toepassingen. Masc blijft in dat proces nauw betrokken.

 

Leg jouw plan aan ons voor!

Heb je een goed idee? Wij bedenken graag met jou hoe technologie dat idee tot leven kan wekken. Maak een afspraak!