RBT KAN | Toerisme

Van 21 naar 98 vaarten dankzij handig reserveringssysteem!

Voor medewerkers van de VVV’s en rederijen in de regio Arnhem Nijmegen werd het deze zomer stukken eenvoudiger om reserveringen voor de pendelboten die over de Rijn, Waal, IJssel en het Pannerdensch kanaal varen, te verwerken. Met de webapplicatie die Masc bouwde in opdracht van RBT KAN (Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen) werd inplannen zo makkelijk dat het aantal vaarten omhoog kon van 21 naar 98! 

 

De opdrachtgever

RBT KAN, Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen 

Hop on, hop off

De verschillende toeristische pendelboten varen volgens een vaste route en leggen aan op meerder plaatsen. Mensen kunnen dus op verschillende plekken opstappen en meevaren voor een beperkt stuk of de gehele route. Ook is overstappen bij sommige aanlegplaatsen mogelijk. Reserveren doen ze telefonisch of via een online formulier. Medewerkers van de VVV en de betrokken rederijen verwerken de reservering vervolgens in een systeem. Het bestaande systeem was echter verouderd en kende de nodige beperkingen. 

 

Masc ontwikkelt reserveringsystem voor pendelboten voor RBT KAN

Minder instructie, meer vaarten

Met de webapplicatie die Masc ontwikkelde is het voor medewerkers stukken eenvoudiger om reserveringen te verwerken. Rederijen en VVV-medewerkers hebben op elk moment een up-do-date en nauwkeurig overzicht van welke mensen op- en afstappen per aanlegplaats. Dit jaar waren dat er in totaal zo'n 5700. Ook is altijd duidelijk hoeveel plekken er nog vrij zijn. Omdat het systeem intuïtief werkt, kunnen nieuwe medewerkers met weinig instructie toch aan de slag. In totaal bespaarde het systeem zo veel tijd dat het aantal vaarten omhoog kon. Van 21 naar 98 per zomer!

Op termijn kan het systeem uitgebreid worden, zodat bezoekers zelfs een vaartochtje kunnen boeken.

 

Contact

Wil je meer horen over dit project? Of wil je een vraag aan ons voorleggen? We helpen je graag. Neem contact met ons op.